Böcker,  Deckare/Thriller,  Fantasy/Sci-fi,  Skönlitteratur

Den andra sömnen (2020)

Författare: Robert Harris

”Gränsen mellan det förflutna och framtiden suddas ut i denna genreöverskridande och fängslande dystopi.

England, år 1468. Den unge prästen Christopher Fairfax har skickats till den avlägsna byn Addicott St George för att hålla i begravningen av byns präst, fader Lacy. Området är fullt av artefakter från det förflutna, mynt, glasfragment, människoben, som fader Lacy samlat på. Ledde hans besatthet av det förgångna till hans död?

Fairfax är fast besluten att ta reda på sanningen. Under de kommande sex dagarna kommer allt han trott, om sig själv och sin världs historia, att ställas på sin spets.”

den-andra-somnen

Recension: Det som har hänt vår civilisation i Den andra sömnen var tydligen en stor rädsla för mig. Att läsa om hur hela vår tekniska värld kraschat lämnade ett stort obehag. Speciellt eftersom dom har gått tillbaka till en tekniklös värld där kyrkans tro är lag. Robert Harris böcker är inte de tjockaste till utseendet men alltid efter att ha slagit igen hans böcker känns det som 300 sidor är 800. Dom är så pass välskrivna och han får verkligen in så mycket på så pass få sidor. Den andra sömnen skulle jag lättast beskriva som en påse med lösgodis. Den innehåller lite allt möjligt. Christophers sex dagar är väldigt händelserika.

Recensionsexemplar från Bookmark förlag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *