Böcker,  Deckare/Thriller

Lilla dockan (2017)

Författare: Ingrid Elfberg

”En känd vloggerska direktsänder sitt självmord där hon kastar sig från infinitypoolen högt uppe på hotell Gothia Towers. Klippet sprids som en löpeld i sociala medier. Jennifer, fjorton år, är en av de som ser sändningen. Snart får hon kontakt med Emil som verkar ha känt vloggerskan. Han är allt Jennifer drömt om Eller är det tvärtom? 

Torbjörn och hans kollegor på Sektionen för grova brott i Göteborg ska precis knyta ihop en utredning kring gromning av unga på nätet när man misstänker att vloggerskan kan vara ännu ett offer. Men varför verkar det som om förövaren hela tiden ligger steget före utredarna? Snart börjar ledtrådarna peka tillbaka mot Sektionen för grova brott och till slut går det inte att lita på någon.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789176295526_200x_lilla-dockan

Recension: Det här kan vara en av de otäckaste böckerna jag har läst på länge. Otroligt bra skriven och det hela kändes alldeles för verkligt för mig. Just den här känslan av att vara fast i något som man inte kan ta sig ut och en konstant överhängande känsla att vara bevakad. Alla dessa ungdomar som hamnar i situationer som är fruktansvärda. Samtidigt tycker jag boken är en bra varning och får en att tänka efter över sitt beteende på nätet. Sammanlagt får boken 4,5 av 5.

Recensionsexemplar från Bokfabriken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *