Barn,  Böcker

Lerum trilogin 3 – Kod: Mesina (2021)

Författare: Maria Engstrand

”Tredje och sista boken om Orestes, hans syster Elektra, klasskompisen Malin och den försvunna flickan Mesina. Det har det gått några månader sedan Mesina försvann med Stjärnuret när de får veta att den elaka mannen Eigir har vaknat och försvunnit från sjukhuset.  Orestes försöker knäcka kodade mejl han snappar upp från Eigir, allt för att få veta mer om hans kommande planer.  Malin har i hemlighet ingått en pakt med Mesina och på så sätt fått veta att en tredje del krävs för att Stjärnuret ska fungera. Men är Mesina att lita på, nu när Eigir har vaknat?”

9789172263321_200x_kod-mesina_kartonnage

Recension: Det är alltid svårt att läsa sista delen i en serie. Jag behöver tänka tillbaka på dom andra böckerna och se om jag har fått svar på det jag önskar. Det övernaturliga eller magiska kan nästan anas i bakgrunden och jag hoppades på lite magi ändå fram till slutet. Jag var inte besviken på upplösningen men heller inte helt tagen.

Oretes var ingen favorit utan den platsen får gå över till Ante. Malin är lättare att förstå sig på. Hon har mycket att hantera under historians gång. Det jag gillar, precis som i dom andra böckerna är alla koder och ledtrådar som ska lösas. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *