Böcker,  Skönlitteratur,  Ungdom

Den trolovande 2 – Den förråda (2021)

Författare: Kiera Cass

”Efter att ha flytt från Coroa och samtidigt lämnat minnet av sin älskade Silas bakom sig försöker Hollis Brite anpassa sig till sitt nya liv i Isolte. Familjen Eastoffes omsorger är som balsam för hennes oroliga själ, men Etan – en ilsken kusin till Silas med en stark aversion mot coroaner – stör friden.
När spänningarna på hemmaplan uppviglas är missnöjet snart på väg att nå sin kulmen. Familjen Eastoffe kan uppbåda tillräckligt inflytande för att avsätta den tyranniske kungen. Men bara med Hollis hjälp. Kommer Hollis – en kvinna som förlorat allt – att kunna välja sitt nya hemlands öde före sitt hjärtas hemliga begär?”

den-forradda

Recension: Jag trodde inte Kiera Cass skulle kunna rädda upp historien efter att ha läst Den trolovande. Samtidigt började jag läsa boken helt utan förväntningar, vilket var väldigt skönt. Får ändå ge Cass beröm för förbättringen. Familjen Eastoffe är lätt att falla för, även Etan trots att han är den enda med snabbt varierande humör. Cass har skrivit många böcker om kungligheter och denna är helt okej men The selections första böcker är i en annan klass. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Recensionsexemplar från Modernista

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *