Böcker,  Skönlitteratur

Labyrint – vägen in (2017)

Författare: Karin Pasche

”Hur är det att ständigt tvivla på vad som är verkligt och vad som är illusion?

Julia vaknar upp på sjukhuset efter en hjärninflammation som har orsakat minnesförluster. Hennes händer är hårt lindade i bandage och läkaren berättar att hon har försökt gräva sig ut genom väggen i sin lägenhet, två decimeter från dörrhandtaget. Det enda hon kommer ihåg är att hon har gått efter en okänd man genom en labyrint av korridorer. Julia blir friskförklarad av sjukvården men upptäcker att något är fruktansvärt fel: hon ser inte längre verkligheten som tidigare.

I en rörig tid av hallucinationer leds hon till Job – en gatupredikant som mässar om Guds upplysta stig inför besvärade cafégäster. Han intresserar sig genast för Julia, och det visar sig snabbt att han inte är den enda.

Jake har lämnat sitt framgångsfulla liv för att ta reda på sanningen om sin far Eric – en stenrik amerikansk matematiker och affärsman – som för tre år sedan försvann spårlöst. Jakes oförmåga att släppa taget om det förflutna gör att han slutligen står inför samma öde som sin far.

Julia, Job och Jake är tre personer som ena dagen bara har bokstaven J i förnamnet gemensamt, och några veckor senare är de för evigt sammanlänkade i universum.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

labyrint-vagen-in

Recension: Det här var smått förvirrande till en början, jag hade inte blekaste aning om vart boken var på väg. Det tog ett tag för mig att fastna för Julia medan Jakes historia tilltalade mig direkt. Julia står för den mer filosofiska och ogripbara delen medan Jake känns mer faktabaserad. Berättelsen är spännande och den driver en som läsare hela tiden framåt.

Job hade jag klarat mig utan, det är inte mig grej med frälsning och herrens väg. Religion är något jag brukar hålla mig borta ifrån och efter att ha läst ut boken förstår jag inte riktigt poängen med det hela(men det kanske klarna i en uppföljare). Som jag har förstått det ska det bli en serie så det ska bli spännande att läsa nästa bok, jag hoppas att det inte blir ett för långt uppehåll till den kommer. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Recensionsexemplar av Hoi förlag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *