Barn,  Böcker,  Drakar,  Fantasy/Sci-fi

Drakryttaren (2013)

Författare: Cornelia Funke

”Lung, en ung modig drake, hans lojala koboldvän Svavelfäll och en ensam pojke vid namn Ben är förenade som av ödet. Tillsammans ger de sig av på en magisk resa för att hitta den legendomsusade platsen där silverdrakar kan leva fredligt för all framtid. Med endast en finurlig karta och en gammal drakes viskande minnen som hjälp, flyger de över månbelysta landskap för att nå de högsta bergen i världen.

På sin resa möter de nya vänner på de mest otroliga platser. De märker också att vissa saker framkallar ett mod i dem som de inte trodde fanns. Och tur är väl det, ett hjärtlöst monster från svunna tider, den största av alla fiender, är dem ständigt i hälarna. Det är ett monster som har väntat i oändligheten på att förgöra de sista drakarna på jorden.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

drakryttaren

Recension: Åhh, vad jag önskar att Drakryttaren hade funnits när jag var yngre. Historien är som en saga och man som läsare följer gärna med på äventyret. Boken är spännande men håller enligt mig ett barnvänligt beskrivande. Perfekt för barn som börjat läsa tjockare böcker och behöver något mer utmanande i sitt läsande. Cornelia skriver sina böcker på ett sånt sätt att man snabbt dras in i historien och glömmer bort tiden. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Recensionsexemplar av Opal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *