Äventyr & spänning,  Böcker,  Fantasy/Sci-fi,  Ungdom

Kampen om Lormere 1 – Syndätarens dotter (2018)

Författare: Melinda Salisbury

”Twylla bor i slottet och är förlovad med prinsen, men hon är inte en vanlig del av hovet. Twylla är drottningens bödel.

Som drottningens utvalda kan enbart Twylla dricka ett gift som blandas med hennes blod. Hennes beröring dödar.

Vem vågar vara nära en sådan person? Twylla är isolerad och saknar sin familj. Hon avskyr att tvingas avrätta människor, men hur ska hon kunna slippa ifrån sin påtvingade roll?

Men när hon får en ny vakt förändras allt. Lief är olik alla hon tidigare träffat. Han ser igenom hennes fasad och vill komma nära.

Men att komma nära Twylla är farligt. Och hon är redan bortlovad. Drottningens ögon iakttar ständigt allt som Twylla gör. Och hon har hemliga planer som hotar både Twyllas och hela rikets framtid …”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789155264482_200x_kampen-om-lormere-syndatarens-dotter_haftad

Recension: Jag hade verkligen skyhöga förväntningar efter att att läst om boken och får tyvärr säga att jag blev lite besviken. Jag trodde det skulle vara mer magi och övernaturligt i berättelsen men känner mer att det är en kärlekshistoria med tonåringar. Hade lite svårt för Twylla långt in i berättelsen och hennes synsätt på världen och jag saknar någon form av tvist eller mysterium när jag stängde boken. Men jag är fortfarande väldigt spänd på fortsättningen, än är inte kampen över och som jag förstår det kommer bok två att leverera mer. Sammanlagt får boken 3,5 av 5.

Recensionsexemplar av Bokförlaget Semic

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *