Böcker,  Deckare/Thriller

Innan snön faller (2018)

Författare: Helena Kubicek Boye

”Höstens mörker sänker sig över den mytomspunna rättspsykiatriska kliniken i Säter. Bakom byggnadernas vackra fasader sitter de brottslingar som bedöms vara för sjuka för att kunna avtjäna sitt straff i vanligt fängelse. Den nyutexaminerade psykologen Anna Varga har fått en tjänst vid kliniken i Säter, och lämnar med glädje Stockholmslivet bakom sig.

Annas glädje försvinner snabbt då hon nås av hotfulla meddelanden. Kort därefter hittas en patient död, och driven av sin nyfikenhet ger sig Anna ut på en jakt som leder henne bakåt i tiden, då gränsen för sjukt och friskt styrdes av kön och social tillhörighet. Hoten mot Anna blir allt allvarligare och det är tydligt att någon inte vill att hon ska gräva djupare. Vem kan Anna egentligen lita på? Och kommer hon någonsin att få reda på sanningen om vad som försiggår på Säter?”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789176298091_200x_innan-snon-faller

Recension: Psykologiska böcker tillhör mina favoriter. Innan snön faller kanske inte är så tvistad som den skulle kunna vara i den sjukhusmiljön som de befinner sig. Misstolka mig inte, det som händer är hemskt men tror det skulle kunna gå att spela lite mer på djupare galenskap eller vad man ska säga. Annars tycker jag det är en välskriven historia och det ska bli intressant att se vad Anna Varga hittar på härnäst. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Recensionsexemplar från Bokfabriken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *