Böcker,  Deckare/Thriller

Bara du (2018)

Författare: Ninni Schulman

”Pål arbetar som spärrvakt i Stockholms tunnelbana. Efter några tunga år är han redo att möta kärleken igen.

Iris är frilansande formgivare och lever singelliv med alla dejtingappar ett klick bort. Men hon är trött på ensamheten och har länge letat efter den perfekte mannen, han som älskar henne på riktigt och inte lämnar henne hur besvärlig hon än är.

Till slut hittar de varandra.

Pål är alldeles underbar och ibland får Iris nästan för sig att han känner henne bättre än hon själv gör. Han verkar alltid veta precis vad hon behöver. De tillbringar alltmer tid tillsammans och försakar allt annat. Till slut börjar vännerna undra om allt verkligen är som det ska. Det är det inte. I själva verket är de på väg mot en katastrof.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789137150703_200x_bara-du

Recension: Det här var annorlunda jämfört med det jag läst tidigare av Ninni Schulman. Lite för långsam utveckling för min smak, hade gärna haft ett högre tempo. Det var inte för svårt att lista ut vad som skulle hända, obehagskänslan kom krypandes. Känns som det är ett populärt ämne just nu att ha sociala medier som ”skräckexempel” i många historier. Det obehagligaste med allt är hur någon kan ta över ditt liv och fria vilja utan att det märks. Jag tycker Ninni har fått fram känslan av maktlöshet och isolering på ett ypperligt sätt. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Recensionsexemplar av Bokförlaget Forum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *