Barn,  Böcker,  Djur

Hilma och den luriga ponnyn (2020)

Författare: Ulla M. Nissen

”Hilma önskar en lugn och trevlig ponny, som i sitt förra ridstall. I stället får hon ta hand om en ponny som ingen annan vill sköta: den luriga Harry. Hur kunde hon ens tacka ja till att bli hans skötare?

Nästan lika omöjlig verkar tjejen som heter Vicky vara, hon som mest bara är taskig och elak. Och som om det inte vore nog har Hilma råkat anmäla sig till en rykttävling där hon ska delta med Harry, medan hon antagligen kommer att utstå ännu mer hån från Vicky. Tur att hon trots allt har vännen Maja på sin sida.

Hilma kommer aldrig att klara tävlingen om hon först inte lär sig att hantera den bångstyriga Harry. Men så sakta börjar hon inse att ponnyn kanske inte är så omöjlig ändå.”

hilma-och-den-luriga-ponnyn

Recension: Hilma och den luriga ponnyn är en väldigt mysig hästbok. Trots sina små egenheter är det svårt att inte falla för Harry. Hilma känns mogen för sin ålder och tar mycket ansvar. Trots sina osäkerheter blir hon inte elak mot andra som Vicky. Vicky utagerar sin osäkerhet på ett helt annat sätt. Absolut en bok att rekommendera för alla unga hästtjejer. Sammanlagt får boken 3,5 av 5.

Recensionsexemplar från Hoi förlag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *