Böcker

Happy food 2.0 (2018)

Författare: Niklas Ekstedt & Henrik Ennart

HAPPY FOOD 2.0 fortsätter Niklas Ekstedt och Henrik Ennart att aptitligt presentera den nyaste forskningen inom mat och lycka.

Det har redan kommit ytterligare forskning som stöder de rön som Ennart och Ekstedt presenterade i HAPPY FOOD. I uppföljaren presenteras även ett vidare grepp om matens koppling till lycka, där olika aspekter av måltiden som helhet tas upp. Visste du att familjemåltiden faktiskt är en preventiv åtgärd mot brottslighet? Att olika råvaror passar bättre vid olika tider på dygnet? Eller att det verkar som att vi bör uppvärdera vår syn på vetet?

Boken bjuder på nya djupdykningar inom superråvaror och ännu fler lyckorecept som får munnen att vattnas och endorfinerna att jubla! Snabba vardagsrätter för barnfamiljen, trerättersmenyer för helgen och allt däremellan.

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789188745040_200x_happy-food-20-om-hur-maltiden-och-lyckan-hanger-ihop

Recension: Jag börjar med att säga att jag inte har läst första boken och vet därför inte om texten påminner eller fortsätter där första boken slutade. Med det sagt så är jag imponerad. Jag är alldeles för dålig på att läsa faktaböcker. Många tycker jag kan bli alldeles för tråkiga och jag tappar intresset men Happy Food 2.0 har en bra mix av information, bilder och recept. Dessutom är den skriven på ett sätt där man vill lära sig mer. Mina två små minus är djurförsök som beskrivs i boken, inget författarna själva genomfört men jag har verkligen svårt för det. Mitt andra minus är recepten men jag ville inte läsa för dom utan för att lära mig mer kroppen. Recept och vad man gillar att äta är väldigt individuellt så jag antar andra kommer uppskatta dom mer än mig. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Recensionsexemplar från Bookmark Förlag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *