Böcker,  Deckare/Thriller

Hämnden (2016)

Författare: Rolf Norrman

”Vem kan man lita på och vem går över lik för att få sin vilja igenom? Med hämnd som enda mål dras vi in i handlingen till Mannen utan ansikte på ett omtumlande sätt.

Ett tjugotal karaktärers livssituationer vävs skickligt samman i denna spänningsfyllda roman där gränserna mellan verklighet och fiktion systematiskt suddas ut.

Rolf Norrman skriver i sitt förord: Det som skrämmer mest är hur bräcklig vår värld är, hur snabbt vår trygga vardag kan kastas omkull och förvandlas till någonting vi inte kan kontrollera. När desperationen över att lämnas utblottad tillträder, tycks inte längre lagar gälla. 

Överklassfamiljer, affärsmän, politiker, rättsväsendet, journalister och stenrika saudier hur hänger allt samman, och vem är den galna, namnlösa karaktären som ger upphov till bokens titel?”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789198333947_200x_hamnden_haftad

Recension: Jag skulle kunna skriva massor om den här tegelstenen men ska försöka att hålla mig kort och inte avslöja för mycket av innehållet. Jag tycker att dessa 400 sidor kändes som 800. Det är för mycket fakta för min del, det känns mer som uppspaltning av rapporter och för min del gjorde det att jag tappade bort mig i historien och den delen som faktiskt är spännande. Detta är en bok för dig som vill ha spänningen men ändå politiskt inblandning i inte för högt tempo.

Jag hade tänkt mig att boken skulle ha något slag slut trots att det kommer en fortsättningen men det kändes mer som de valt att stanna och så fortsätter det i nästa bok sen, men inte riktigt som i en vanlig serie där man får något slags avslutet eller cliffhanger. Jag läste att manuset egentligen var på 900 sidor eller liknande och att det blev för tjockt för en bok, därav uppdelningen. Men om jag har förstått det rätt nu ska det även komma en del tre. Jag känner mig mest förvirrad, trots en bok utläst så har jag inte fått några svar egentligen. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Recensionsexemplar av Rolf Norrman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *