Äventyr & spänning,  Böcker,  Fantasy/Sci-fi,  Ungdom

Gyllene sonen (2015)

Författare: Pierce Brown

””Alla människor är inte lika mycket värda”, förklarar han. Reslig och imperatorisk, som en örn. ”De svaga har svikit er. Enligt dem bör de saktmodiga besitta jorden. De starka bör ta hand om de svaga. Det är demokratins storsinta lögn. Cancern som förgiftade mänskligheten.”

Darrow är Röd, en ung gruvarbetare i en underjordisk koloni på Mars. Hans uppgift är att borra efter helium-3 som är avgörande för att göra planetens yta beboelig för människor. Darrow och de Röda vet att de är mänsklighetens sista hopp. Tills han upptäcker att de lever i en lögn.

Mars yta är både beboelig och bebodd. Där lever människorna i en strikt hierarki, styrd av de Gyllene som lever i lyx och överflöd. Med hjälp av en grupp rebeller lyckas Darrow byta identitet och utseende för att bli en Gyllene. Han infiltrerar Akademin där de kommande ledarna utbildas, hans mål är att förstöra systemet inifrån.

Nu fortsätter kampen. Med nya fiender och allierade.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789113061443_200x_gyllene-sonen

Recension: Vilken historia och värld Pierce Brown har byggt upp. Jag är inte lika förtjust i strukturen i Gyllene sonen som i Rött uppror. Denna del är lite rörlig och jag tror jag undermedvetet hade skyhöga förväntningar efter första boken. Boken håller ett högt tempo med många vändningar. Det gäller inte att bara ligga ett steg före alla andra utan helst tio och den med mest is i magen vinner. Sammanlagt får boken 4,5 av 5.

Recensionsexemplar av Norstedts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *