Barn,  Böcker,  Fantasy/Sci-fi

Small spaces 1 – Gömställen (2019)

Författare: Katherine Arden

”Elvaåriga Ollie älskar böcker. Så när hon träffar på en märklig kvinna nere vid sjön som är på väg att slänga en bok i vattnet stjäl hon boken ifrån henne. Och hon börjar läsa den. Boken handlar om flickan Beth, om två bröder som båda älskar henne och en märklig överenskommelse med en leende man, som kan ge dig det du önskar mest av allt.

Dagen därpå åker Ollies klass på utflykt till en bondgård, och bakom gården upptäcker Ollie en kyrkogård — och på gravstenarna står namnen på personerna i boken! Är historien hon läser sann?

På vägen hem går skolbussen sönder, och deras lärare beger sig tillbaka för att hämta hjälp och säger åt barnen att stanna i bussen. Men den underliga busschauffören har ett helt annat råd: Hitta gömställen. Innan mörkret faller.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

gomstallen

Recension: Jag slukade hela den här boken under en kväll. Ollie är en riktigt härlig tjej och jag var tvungen att veta hur det hela skulle sluta. Den här typen av ”spökhistorier” finner jag alltid fascinerande. Trots att detta är en bok för slukaråldern måste jag erkänna att jag tycker fågelskrämmor är ganska obehagliga. Jag hoppas verkligen att de övriga böckerna i serien kommer ut på svenska. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Recensionsexemplar från Lilla Piratförlaget

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *