Böcker,  Fantasy/Sci-fi,  Ungdom

Glassvärdet – bok 2 (2016)

Författare: Victoria Aveyard

”Mare Barrows blod är rött, färgen hos vanligt folk, men hennes silverförmåga, kraften att styra blixten, har förvandlat henne till ett vapen som kungahuset försöker kontrollera. Härskaren kallar henne en bluff, men när hon flyr från Maven, prinsen vännen som bedrog henne, upptäcker Mare något häpnadsväckande: Hon är inte den enda i sitt slag.
Jagad av Maven, nu en hämndlysten kung, ger sig Mare ut för att söka upp och rekrytera andra röd-och-silver-krigare till kampen mot hennes förtryckare. Men Mare inser att hon befinner sig på en livsfarlig väg, där hon riskerar att bli just det slags monster hon försöker besegra.
Kommer hon att krossas under tyngden av de liv som upproret kostar? Eller har hon härdats för gott av allt svek och förräderi?”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789176458327_200x_glassvardet

Recension: Under de första sidorna var jag tvungen att tänka till, komma på hur Röd drottning slutade. Det klarnade ganska snabbt och jag hoppades att jag skulle tycka om boken lika mycket som första. Glassvärdet är snabbläs och typiskt YA. Jag upptäckte att mot slutet blev jag störd på Mare, hon fokuserar på sig själv att det blev för mycket. Det bästa i serien är egentligen Cal och Maven. Det är deras historia som är mest intressant. Jag har Kungens fånge (del 3 av 4) i min att-läsa-hög och det ska bli så kul att läsa fortsättningen. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *