Böcker,  Skönlitteratur

Fenomenet GW (2017)

Författare: Lars Ragnar Forssberg

”Varje vecka bänkar sig en och en halv miljon svenskar framför tv-programmet ”Veckans brott” för att se professor Leif GW Persson muttrande servera en av sina många oneliners. Han älskas av tittarna. Om det han säger är sant eller påhitt vet bara han själv. Leif GW Persson har blivit en man som målar bilden av sig själv utan att möta några invändningar.

I Fenomenet GW försöker Lars Ragnar Forssberg förstå inte bara människan GW utan framför allt hur han har kunnat bli den ikon han är idag. Inte sedan Astrid Lindgrens eller Tage Danielssons dagar har vi haft en person som sägs sitta inne med så många svar på så många frågor. Hur blev det så? Men boken undersöker också Leif GW Perssons komplicerade förhållande till modern, hans strävan efter status och pengar, samt det faktum att han betraktar jakt som mord men ändå fortsätter jaga.”

Du kan läsa boken HÄR eller HÄR

9789170379949_200x_fenomenet-gw_pocket

Recension: Jag vet inte riktigt var jag ska börja, den här boken har varit knepig. Först och främst förstår jag inte vad författare vill få ut av boken. Jag tycker att stora delar inte ens handlar om GW och när de gör det känns det som att han sätter GW på någon hög piedestal och jämför honom med giganter. Kapitlen hoppar väldigt mellan mordutredningar i nutid, Olof Palme och frosseri. Jag får inget samband mellan avsnitten. Sammanlagt får boken 2 av 5.

Recensionsexemplar av Ordfront förlag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *