Böcker,  Deckare/Thriller

Felsteg (2018)

Författare: Maria Adolfsson

”Det är morgonen efter oistra, den stora ostronfesten i Doggerland. En kvinna vaknar bakfull på ett hotellrum, i sällskap med fel man. En annan kvinna hittas brutalt ihjälslagen i sitt kök. Kriminalinspektör Karen Eiken Hornby får i uppdrag att leda mordutredningen, som inte underlättas av att hennes arrogante chef varit gift med offret.

Kanske började allt redan i det märkliga kollektivet på sjuttiotalet. Kanske med ett telefonsamtal i våras. Kanske finns sanningen i byskvallret på puben Haren och Kråkan.

Karen inser att hon måste hitta ett alibi åt en av de misstänkta för att själv slippa skylta med sina misstag. Samtidigt växer en vänskap fram mellan henne och offrets dotter.

Karen Eiken Hornby har återvänt till Doggerland för att glömma sitt förflutna med hjälp av arbete, alkohol och män hon inte tycker om. Nu tvingas hon navigera mellan egna och andras felsteg.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789146234173_200x_felsteg

Recension: Det går otroligt långsamt i början och det händer inte så mycket men jag trivdes ändå med det lugna tempot och speciellt med miljön. Bara omgivningen har en slags mystik runt sig. Under de sista hundra sidorna ökar tempot och historien blir intensivare. Mycket händer och jag hoppas och håller tummarna på en uppföljare som ska lösa de nya brotten som uppstår. Karen Eiken Hornby är emellanåt för stereotypisk för mig men historien väger upp hennes karaktär. Sammanlagt får boken 3,5 av 5.

Recensionsexemplar av W&W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *