Böcker,  Ungdom

Eliza och hennes monster (2018)

Författare: Francesca Zappia

”I verkligheten är artonåriga Eliza Mirk blyg, knepig, smart och helt utan vänner.
På nätet är hon däremot en supersuccé: under sitt alias LadyConstellation skriver och ritar hon den otroligt populära serien Monsterhavet som har miljoner fans och läsare.
Eliza kan inte ens föreställa sig att hennes riktiga tillvaro ska kunna mäta sig med den hon lever i på nätet – åtminstone inte förrän den nye pojken Wallace Warland börjar på hennes skola och Eliza inser att den verkliga världen kanske inte måste vara så hemsk ändå.
Men så råkar Elizas alter ego bli avslöjat, varpå allt ställs på spel: hennes serie, hennes relation till Wallace och hela hennes tillvaro.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789177812180_200x_eliza-och-hennes-monster

Recension: Det tar ett tag att komma in i Elizas värld men när man väl gör det är den värd att stanna i. Historien tar upp så många ämnen på ett fint sätt; utanförskap, vänskap, kreativitet, sorg och kärlek. Jag har hunnit gå igenom lika många känslor som karaktärerna. Jag har varit glad, arg och förtvivlad. Kände mig tom efter sista sidan och jag äntligen fattade precis allt med Monsterhavet och dess citat. En bok som gav mig bookhangover deluxe.  Sen så önskar jag mig en Davy, vilken underbar hund. Sammanlagt får boken 5 av 5.

Recensionsexemplar från Modernista

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *