Böcker,  Skönlitteratur

Evelyn Hugos sju äkta män (2018)

Författare: Taylor Jenkins Reid

”Monique är inte direkt på topp. Hennes man har lämnat henne och hennes karriär som reporter har gått i stå. Så när den glamorösa Hollywoodstjärnan Evelyn Hugo kontaktar henne och vill att Monique ska skriva hennes livs historia så kunde ingen bli mer förvånad än Monique själv.

Varför har Evelyn Hugo valt just henne? Fast besluten att rädda sin karriär träffar hon skandaldrottningen och hör Evelyn Hugo berätta om livet i Los Angeles på 1950-talet och tiden fram tills hon valde att lämna rampljuset i slutet av åttiotalet. Samtidigt som Evelyn berättar om skoningslös ambition, oväntad vänskap och en stor förbjuden kärlek, så börjar Monique känna ett djupt band till skådespelerskan. Men när deras vänskap djupnar inser Monique att det faktiskt finns en anledning till varför Evelyn valde just henne. Något som kan komma att krossa henne.”

reid_evelyn_hugos_sju_akta_man_omslag_inb

Recension: Den här boken har stått många år i min bokhylla och väntat. Den har fått väldigt höga betyg så kände att det var dags att ta tag i den. Jag började läsa och efter ett tag undrade jag var det hela gick ut på och läste då baksidan. Kände mig inte speciellt mycket klokare efter det. Boken i sig är bra men jag tycker baksidan är missledande och egentligen inte alls det som historien handlar om för mig. Jag föll inte alls för Evelyn som person men kan ändå uppskatta ärligheten hon ändå berättar sin historia med. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Recensionsexemplar från Louise Bäckelin förlag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *