Böcker,  Deckare/Thriller

Marianne Jidhoff 1 – Ett litet snedsprång (2016)

Författare: Denise Rudberg

”Marianne Jidhoff, 55, är nybliven änka. Hennes make Hans Larson, riksåklagare, var vid sin död en hyllad man, en rättvisans trogna tjänare. Men han var inte lika trogen sin hustru som han var trogen rättvisan. Marianne fanns trots detta vid hans sida in i det sista. Precis som hon alltid gjort. Själv utbildad åklagare, födde hon i stället tre barn och blev en god representativ hustru. Först när barnen blivit betydligt äldre tog hon en tjänst som åklagarsekreterare.
Efter Hans död blir Marianne övertalad att återvända till åklagarmyndigheten. Man har problem med läckor, och Olle Lundqvist, chefsåklagare, behöver någon med stor erfarenhet, någon han kan lita på. Marianne beslutar sig efter ett par sömnlösa nätter för att återigen börja arbeta.

En finansman, Christopher Turin, blir mördad utanför sin våning på Narvavägen i Stockholm. Marianne Jidhoff får tillsammans med den luttrade och erfarna kriminalkommissarien Torsten Ehn ta sig an fallet. Med sig har de också kriminalassistenten Augustin Madrid, en vacker och begåvad yngling som visar sig ha mycket mer att tillföra utredningen än man i förstone kan tro. En fascinerande trio som vi kommer att få möta också i kommande böcker.
Brottet visar sig ha kopplingar till en märklig och sluten verksamhet som drivs i det tysta. En verksamhet dit bara de som är beredda att betala dyrt för sig har tillträde och får leva ut sina allra hemligaste fantasier.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789175036014_200x_ett-litet-snedsprang_pocket

Recension: Inte alls samma sorts fokus på brottet som i de andra böckerna jag läst i serien hittills men ändå var jag trollbunden genom boken. Första boken i en serie är ju ofta en introduktion för vad som komma skall. Det ska bli kul att följa Marianne i nästa bok. Jag har införskaffat hela serien(de som hittills har kommit ut) så jag hoppas att nästa bok blir spännande och med ett högre tempo. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *