Böcker,  Fantasy/Sci-fi

Enigma 1 – Fågeln (2019)

Författare: Isabelle Törnqvist

”I landet Shabala har kriget rasat så länge någon kan minnas. Trots att Svala lever långt ifrån kriget och dess fasor präglas hela hennes tillvaro av det. Det finns bara två syften med hennes liv: hon ska föda barn och sedan ta värvning i armén.

Klasskamraterna kallar Svala för demon eftersom hon är vild och bråkar med alla. Varje dag efter skolan tar Svala med sig en bok ut i skogen – en bok som bara hon kan läsa skriften i. En dag möter hon ett underligt, fågelliknande väsen i skogen.

Fågeln berättar historier om en förlorad värld och hjälper Svala att utveckla mystiska krafter med hjälp av boken. Det dröjer inte länge förrän Svala blir indragen i en maktkamp som ligger utom hennes kontroll. Kan hennes nya krafter hjälpa henne att undfly sitt öde och kanske till och med sätta stopp för kriget?”

fageln

Recension: Jag älskar den här boken. Svala är annorlunda för mig och jag gillar det draget. Jag upplevde hela tiden nya ”aha” och tänkte att den här händelsen kan gå åt vilket håll som helst. Det hemliga biblioteket höll mig fascinerad genom hela boken. Jag ser fram emot att läsa del två och hoppas den håller lika hög spänningsnivå. Sammanlagt får boken 5 av 5.

Recensionsexemplar från Hoi Förlag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *