Biografi,  Böcker

Enda sättet att genomlida en konsert är att själv stå på scenen (2018)

Författare: Magnus Uggla

”Jag har aldrig känt mig manad att sätta mina personliga livsöden på pränt. Jag är 63 år – snart pensionär, jag vet – och jag har aldrig ens tänkt tanken på att skriva en bok. Förrän nu.

Det skall sägas att egentligen ogillar jag böcker starkt. Till skillnad från mina föräldrar som läste för jämnan när jag var barn. Mammas ständiga devis var att ”har man bara en bok har man aldrig tråkigt” och eftersom både hon och pappa levde enligt den devisen blev också böckerna min största konkurrent om mina föräldrars uppmärksamhet. Att jag detta till trots lyckats plita ner 300 sidor, av förvisso rätt ointressanta anekdoter från min uppväxt, ska därför ses som en bedrift. Och det hade troligtvis aldrig hänt om jag inte beslutat mig för att göra en ADHD-utredning för att komma tillrätta med min ständiga rastlöshet. Att tvingas berätta för en psykolog om sin barndom sätter igång en del tankar.

När jag sen fick en roll i My Fair Lady på Stadsteatern som Elizas pappa – i min enfald trodde jag att jag förärats en av huvudrollerna – visade det sig att min medverkan i musikalen var ringa. Under den långa repetitionsperioden kom rastlösheten åter krypande. Vad skulle jag sysselsätta mig med hela dagarna?

En morgon kom titeln på mina ännu oskrivna memoarer farandes. Bara sådär. Den sammanfattade det mesta och det kändes på något sätt omöjligt att inte slå sig ned vid datorn och ge liv åt titeln.” Magnus Uggla

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

enda-sattet-att-genomlida-en-konsert-ar-att-sjalv-sta-pa-scenen

Recension: Det var först när jag närmade mig slutet som jag började fundera på vad jag egentligen hade förväntat mig av boken. Jag har inte speciellt stor koll på Uggla men jag upplever att han utelämnat tidsperioder i sitt liv. Samtidigt delar han med sig av saker jag inte hade förväntat mig. Det kanske är rättvisare att säga att stor del handlar om när han försökte slå igenom/ungdomstiden och andra delar mer är små inblickar i hans senare historia. Hur som helst kan jag konstatera att Uggla är en Underhållare. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *