Böcker,  Skönlitteratur

En skopa kärlek (2017)

Författare: Sophie Kinsella

”Samanta Sweeting är nykläckt jurist på en stor advokatfirma i London. Hon arbetar dygnet runt, har inget socialt liv och satsar allt på bli firmans yngsta delägare någonsin. Men när hon en dag begår ett misstag som hotar hela hennes karriär ställs allt på sin spets. I stället för att stanna och försöka fixa till det flyr hon kontoret och hoppar på närmaste tåg utan att se vart det går.

Hon kliver av vid en okänd station, går på måfå fram till ett hus och ringer på dörren. Familjen som öppnar tror att hon söker jobb som hembiträde och utan att veta hur det gick till har Samantha ett nytt jobb. Problemet är att hon trots en Cambridgeexamen och ett IQ på 158 inte har en aning om hur man sätter på en ugn. 

Samantha gör allt för att hålla sin bakgrund hemlig, samtidigt som hon kommer familjen allt närmare in på livet. När hon även lär känna den trevliga trädgårdsmästaren komplicerasallt ytterligare.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789188261922_200x_en-skopa-karlek_pocket

Recension: Jag kan inte förstå att det har tagit mig så lång tid att hitta tillbaka till feelgood-böcker för de är så underbara. Sophie Kinsella är en mästare och En skopa kärlek är inget undantag. Samantha är en rolig person att följa och hon fick mig att vilja laga mat och det är en stor bedrift, något jag gärna undviker. Helt fantastiskt hur man kan växa upp i England och inte vet hur en brödrost eller tvättmaskin fungerar. Toast känns obligatoriskt där. Vill du ha en lugn stund och skratta så är det här boken för dig. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *