Böcker,  Deckare/Thriller

I egna händer (2018)

Författare: Cecilia Sahlström

”De blåvita banden på Västra Sommarstadens koloni område står i bjärt kontrast till höstens varma färger.

En man är funnen död. Mördarens tillvägagångs sätt känns på samma gång impulsivt som beräknande. Kommissarie Sara Vallén vid Lundapolisen som bara dagar tidigare vittnat mot den man som misshandlat henne ska i tomheten som vittnesmålet lämnat efter sig hitta kraft att utreda mordet.

Den mördade visar sig vara en socialsekreterare. Hans krets beskriver en svärmorsdröm: empatisk, social, lojal och klok. Men Sara anar oråd. Ingen människa kan vara så änglalik. Och om han så vore varför skulle han då ha mördats? Ju djupare polisen gräver i mannens relationer, desto mörkare hemligheter kommer i daga.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789176298220_200x_i-egna-hander_pocket

Recension: I egna händer är vad jag skulle vilja kalla en 2 för 1 deal. Det är två olika historier på ett sätt och fick mig att uppleva att Sara och kollegor kanske inte var kvicka som de borde ha varit. I böcker jämfört med verkligheten kan man snabba på historien lite mer och sålla bort sånt som inte är relevant för att brottet ska lösa sig. Allt för att göra det så spännande som möjligt. Jag saknade det lite i berättelsen. Jag hade misstankar om mördaren redan efter halva boken och jag lyckades pricka rätt. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Recensionsexemplar från Bokfabriken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *