Böcker,  Mode,  Resor

Den moderna gentlemannen (2018)

Författare: Alexander Wiberg & Måns Zelmerlöw

I handboken Den moderna gentlemannen får du tips, inspiration och råd om allt från smoking till basgarderob. Följ med in i en värld av kostymnörderi, stilsynder och skovård. Vad är en lapel chain och vilken är den enda slipsknuten du behöver kunna? Och vad håller egentligen i alla lägen – tassel loafers eller sneakers?

Artisten Måns Zelmerlöw och stilexperten Alexander Wiberg ifrågasätter varandra, guidar och djupdyker i en analys av gentlemannamässig stil – och livsstil. Vad bör en modern gentleman hålla fast vid och vilka beteenden kan förkastas? Ta del av utökade vett och etikett-regler, få en fast hand att hålla i vid din egen whiskyprovning och hitta den för dig perfekta mingelstrategin.

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

den-moderna-gentlemannen

Recension: Jag är väldigt förtjust i klass och elegans och då menar jag inte att det behöver vara dyrt. Snyggt och stilrent kan komma i alla budgetvarianter. Trots att Den moderna gentlemannen handlar om just män så fann jag den mer intressant än jag trott. Speciellt första delen som handlar om klädsel, skor och liknande. Om man inte vill ta mode lika allvarligt som Alexander så är det helt okej men det kan vara bra att kunna grundregler – som att knyta en slips. Jag fann andra delar av bok ointressanta, som whiskey och jakt. Två saker som inte passar in i min värld. Som i de flesta böcker man läser håller man inte med om allt utan får ta ut godbitar man gillar. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Recensionsexemplar från Bokfabriken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *