Äventyr & spänning,  Böcker,  Fantasy/Sci-fi,  Ungdom

Den sista stjärnan – bok 3 (2017)

Författare: Rick Yancey

”Fienden är De andra. Fienden är vi. De är här nere, de är där upp, de är ingenstans. De vill ha jorden, de vill att vi ska ha den. De kom för att utplåna oss, de kom för att rädda oss.

Bakom gåtorna finns en sanning. Cassie har blivit förrådd. Det har även Ringer. Zombie. Nugget. Och alla 7,5 biljoner människor som brukade leva på vår planet. Förrådda, först av De andra, men nu av oss själva.

Jordens kvarvarande överlevare måste bestämma vad som är viktigast att rädda sig själva, eller rädda det som gör oss mänskliga.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789129687781_200x_den-sista-stjarnan

Recension: Det här med att skriva den avslutande delen i en serie för YA författare verkar vara svårt. Den sista stjärnan är sjukt bra, precis som sina två föregångare men de sista 50 sidorna är så avgörande när det kommer till ett slut. Eftersom jag inte kan avslöja slutet och mina synpunkter på det så får jag skriva om boken i övrigt. Jag hade glömt bort sedan Det oändliga havet hur mycket jag faktiskt är fäst i karaktärerna, speciellt deras humor. Dessutom börjar alla frågetecken att klarna. Alla som har läst dessa böcker vet att man är smått förvirrad emellanåt. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Recensionsexemplar av Rabén & Sjögren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *