Barn,  Böcker,  Djur

Den nya profetian 1 – Midnatt (2017)

Författare: Erin Hunter

”Mörker, luft, vatten och himmel kommer att stråla samman. Ingenting kommer att bli som förr. 

I många månar har det varit lugnt i skogen. Men så, i en dröm nås Åskklanskrigaren Törnklo av en profetia från Stjärnklanen. Ett hot närmar sig och Törnklo är utvald att rädda sin klan. Runt om i skogen slår samma natt tre andra katter upp ögonen. De fyra utvalda har vaknat.

En ny generation krigarkatter vågar sig ut på en resa som inte ens klanernas ledare känner till. En resa som kräver största tänkbara mod.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789176295991_200x_warriors-midnatt_kartonnage

Recension: Det känns som att jag har sett serien om dessa katter överallt under året. Och nu har jag äntligen läst en av alla böckerna. Jag har svårt att bestämma mig vad jag ska tycka, jag upplever den barnslig ibland(jag vet det är en barnbok) samtidigt som det fanns saker som fick mig att rysa lite. Jag älskar ju djur och jag erkänner att jag har lite svårt för när katterna jagar kaniner och möss. Vi har en underbar kanin i familjen och jag har haft hamstrar så det tar emot. Jag kan förstå att man som barn kan bli helt fascinerad av serien och skulle rekommendera den stark till just dess målgrupp. Samtidigt vill jag som vuxen veta hur det går, grundhistorien är spännande även om det är detaljer som stör mig. Makes sence, nä, trodde inte det. Får se om jag vet bättre vad jag känner efter att ha läst del två, Månsken. Sammanlagt får boken 3,5 av 5.

Recensionsexemplar av Bokfabriken

2 kommentarer

    • Emma

      Ja den berättar vad som hänt i de förra, väldigt kort. Helt nytt äventyr så det tycker jag inte var något problem. Men man har säkert lärt känna katterna bättre om man läst de första…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *