Böcker,  Skönlitteratur,  Ungdom

De kommer ändå inte tro mig (2017)

Författare: Ulla M. Nissen

”Ingen anar vad som hände på den föräldrafria festen. Och Elsa kan inte tänka på det. Definitivt inte tala om det. Hon skäms så fruktansvärt. Elsa skulle vilja förklara sig. Berätta. Fast det kan hon ju inte. Och alla vet väl ändå? Det värsta är nog att Isak antagligen också vet. Att han skulle vara intresserad av henne kan hon ju bara glömma nu.

Elsa har flyttat och börjar årskurs åtta i en ny skola. Redan första helgen går hon på en fest. Egentligen får hon inte för sina föräldrar, men hon vill så gärna passa in i det nya kompisgänget.

På festen drar en kille iväg med Elsa till ett sovrum. Chockad stänger hon av under övergreppet och efteråt bestämmer hon sig: Det här har inte hänt. Skräcken att stöta ihop med förövaren är ständigt närvarande …”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789176970447_200x_de-kommer-anda-inte-tro-mig_haftad

Recension: Jag är inte förtjust i språket som används i boken. Och jag lyckas inte fastna för Elsa. Jag upplevde att det är först efter halva boken som det förändras och faktiskt får det allvaret som händelserna kräver. Att boken väcker starka känslor är bra, det är två starka ämnen. Jag har så mycket jag skulle vilja säga men jag vill inte avslöja händelser i boken för dig som vill läsa, så därför väljer jag att inte utveckla mina synpunkter mer. Det finns en fortsättning som heter Det måste gå, den ska jag läsa snart. Sammanlagt får boken 2 av 5.

Recensionsexemplar av Hoi Förlag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *