Böcker,  Personlig utveckling

Boken som gör dig lyckligare (2014)

Författare: Jessamy Hibberd & Jo Usmar

Det vanligaste svaret på frågan ”Hur mår du?” är ”Bra, tack!”. Vi svarar det utan att egentligen känna efter, för vi ska ju må bra, livet ska vara härligt hela tiden.

Nej, livet är inte härligt hela tiden och det är fullt normalt att inte känna sig konstant glad och nöjd. Men motsatsen, att ständigt känna sig ledsen och tänka negativt, är inte något lyckat alternativ. För trots att vi oftast svarar just ”bra” på frågan om hur vi mår, tenderar vi att alltför många gånger fokusera på det svåra i tillvaron vilket gör oss arga, ledsna och missnöjda.

Det fina är att vi kan lära oss att må bättre och känna oss gladare. Genom att bli medvetna om hur vi beter oss och varför, får vi en nyckel till våra tankar och kan därmed påverka hur vi förhåller oss till saker och ting.

Boken innehåller bland annat strategier för att:

  • utmana negativa tankar
  • generalisera mindre
  • motverka ångest
  • få ut mer av din tid

Boken som gör dig lyckligare ingår i en serie där författarna utifrån den senaste KBT-forskningen ger dig väl beprövade verktyg för att åstadkomma positiva förändringar. Böckerna hjälper dig att förstå varför du tänker, känner och beter dig som du gör och hur du kan bryta invanda mönster. Övriga titlar i serien är: Boken som gör dig lugn, Boken som ger dig bättre sömn och Boken som ger dig självförtroende.

Boken-som-gör-dig-lyckligare-2-700x976

Recension: Den här söta lilla boken gör mig glad bara jag tittar på den. Vare sig man är deprimerad, nedstämd eller bara har en dålig dag tycker jag att den här boken passar. För jag tvivlar på att någon går helt smärtfritt genom livet utan någon tanke som är jobbig. När man bryter ner hur tankar och känslor fungerar på en enkel nivå(så enkelt man kan göra något så komplext) känns det mer hanterbart och oöverkomligt. Det viktigaste tror jag är att man är villig att göra en förändring, i vilket stadie på lycklighetsskalan man än är på. Jag upplevde att även om man har en bra då man känner sig nöjd kan boken utmana ens tänkande och jag reflekterade över saker jag inte visste att jag tänkte, om det är förståeligt. Hur som helst, en bok för dig som vill lära dig mer om tankar, utveckla dig själv, förstå andra människor bättre m.m. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *