Böcker,  Ungdom

Brännmärkt (2017)

Författare: Lizette Edfeldt

”Efter flera hundra år av översvämningar, orkaner, epidemier och krig tvingas återstoden av mänskligheten att hålla hårt i sina resurser för att inte gå under. Befolkningen är inordnad i ett hierarkiskt system, där bara den som fötts som Alfa kan göra sin röst hörd.
En värld, fyra zoner, tio rang. Detta är Imperiet.
I rang åtta lever Adeline Theta – en sarkastisk och upprorisk tjej som vägrar att acceptera sitt öde. Runt halsen bär hon det enda hon har kvar efter sin bortgångna mor en amulett i silver. Smycket är hennes mest värdefulla ägodel, men den drar snart in henne i ett livsfarligt dubbelspel. Hon tvingas ta upp kampen mot Imperiet, som visar sig vila på hemligheter mörkare och blodigare än hon någonsin kunnat ana. 
För att överleva måste hon ge upp det hon håller allra kärast. Kanske till och med sig själv…”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

brannmarkt

Recension: Jag har sneglat på den här boken ett tag nu. Den har kallat på mig. Jag läste inte ens baksidan utan satte igång och läste boken direkt. Jag älskade den. Det är ett högt tempo med många vändningar. Adeline yrke tillför en sån råhet, och det går lätt att sätta sig in i deras brutala verklighet. Ingen går säker. Jag är svag för dystopier sedan jag läste Hungerspelen men jag fick även en känsla av thriller. För man vet inte vem som är ute efter vem. Sammanlagt får boken 5 av 5.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *