Böcker,  Deckare/Thriller

Barnet (2017)

Författare: Fiona Barton

”När ett gammalt hus rivs i ett bostadsområde i London upptäcker en av byggarbetarna ett barnskelett, begravet åratal tidigare. Fyndet blir inte mer än en liten notis i kvällstidningen, som de flesta bläddrar förbi. Men för tre personer är nyheten omöjlig att ignorera. För en kvinna är den en påminnelse om hennes livs värsta händelse. För en annan väcks en skräck om att en fruktansvärd hemlighet kommer att avslöjas. Och för en tredje, journalisten Kate Waters, är den en första ledtråd i ett mysterium.

I jakten på en bra story hittar Kate kopplingar till ett brott som skakade staden decennier tidigare. Stegvis dras hon in det förflutna och i liven hos de människor som bodde i kvarteren runt byggarbetsplatsen. Bit för bit lägger hon pusslet som bildar den spektakulära sanningen.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789176793787_200x_barnet

Recension: Strax innan avslöjandet började en stor diskolampa blinka ovanför mitt huvud. Jag fattar inte hur jag inte kom på det tidigare. Boken började segt men precis som med Änkan så lyckades Fiona få mig att sträckläsa hela boken. Det är så spännande men inte med fartfyllda mord eller liknande utan som läsare får man jobba hårt på att lista ut vad människorna döljer. Jag håller tummarna för fler bra böcker från Fiona Barton i framtiden. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *