Äventyr & spänning,  Barn,  Böcker,  Drakar,  Fantasy/Sci-fi

Apollon 1 – Oraklets gåta (2017)

Författare: Rick Riordan

”Hur straffar man en gud på bästa sätt? Genom att göra hen dödlig såklart! Rick Riordans nya serie om solguden Apollon har humor, spänning och (inte minst) Percy Jackson.

Apollon, den sköna guden över solsken, musik, poesi och andra härliga saker, vaknar upp i en soptunna i New York. Det sista han minns är att hans far, Zeus, portade honom från Olympen för någonting … Vad det nu var. Tydligt är i alla fall att Zeus har fråntagit Apollon hans gudomliga krafter, inklusive hans sexpack och hans för evigt släta hy (det är en bonus med att vara gud, det visste du väl?). Det som återstår av den fyratusen år gamla guden är en tonårskille med dålig kondis och ett ständigt sug efter skräpmat. Nu måste Apollon lyckas överleva på jorden utan skydd, och hitta ett sätt att bli insläppt i Olympen igen. Men han har många fiender som gärna skulle vilja sätta tänderna i en tidigare olympier. Apollon har bara ett ställe där han kan söka skydd, ett halvblodsläger en bit från stan. Men för att hitta dit behöver han hjälp av en viss Percy Jackson.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789163896392_200x_oraklets-gata_haftad

Recension: Jag måste säga att jag är besviken. Stilen påminner om alla andra böcker Rick har skrivit om sina halvgudar och det visar hur mycket karaktärer gör i en bok. De andra tio böckerna har jag gillar för jag har tyckt om karaktärerna vi har fått följa. Här fastnade jag varken för Meg eller Apollon, som jag mest tycker är för självgod. Jag förstår att det är poängen och att det ska vara roligt och han utvecklas men som sagt föll det mig inte i smaken. Som tur är kommer det in gamla bekanta på slutet så jag hoppas på nästa bok…..Sammanlagt får boken 3 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *