Böcker,  Deckare/Thriller

Avdelning Q – Selfies (2017)

Författare: Jussi Adler-Olsen

”Avdelning Q håller som vanligt till i Köpenhamnspolisens källarrum, men står nu inför stora utmaningar. Dels vad gäller arbetet, men också på det personliga planet. Gruppens sammanhållande länk Rose har nämligen sjunkit ner i en psykos vars trådar leder långt tillbaka in ett mörkt förflutet. Ett förflutet där ett grymt brott kan ha begåtts.
Det har kommit ledningen till känna att uppklarningsstatistiken för Avdelning Q ligger långt under det förväntade. Utan Roses hjälp måste de tre återstående medlemmarna – den karismatiske ledaren Carl Mørck, mystiske Assad och det senaste tillskottet Gordon – kämpa för att övertyga dem om att de ska få fortsätta sitt arbete. Samtidigt hittas en äldre kvinna mördad i Kongens Have och en galen bilist har inlett en dödlig jakt på unga kvinnor, medan nya brott planeras på en helt annan plats. Har händelserna ingenting med varandra att göra, eller finns ett samband begravt någonstans?”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

selfies

Recension: Selfies känns som tre böcker i en. Det blev helt enkelt för mycket för mig och när man väl kom tillbaka till ett fall i boken hade jag glömt bort en del eftersom det var annat emellan. Hade det varit två böcker tror jag att spänningen hade varit högre. Även om mycket vävs ihop mot slutet kändes det orelevant lång tid och jag tappade lite intresset. Rose fick en stor del av boken och jag hade gärna sätt att hon fått en egen bok, den kanske inte hade blivit lika tjock som denna, som är nästan 500 sidor men jag tror inte Jussi hade haft problem att utveckla hennes del. Sen har vi dessa tre flickor som gör mig fascinerad och irriterad på samma gång. Jussi har verkligen lyckas fånga deras egocentriska sida. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Recensionsexemplar av Albert Bonniers förlag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *