Vardag

Scifiworld – Mässa

Ett par gånger om året hålls en scifimässa i olika städer runt om i Sverige. Mitt första besök blev i Uppsala och mitt andra besök på mässan blev i Stockholm. Mitt stora intresse har inte varit bland alla leksaker och samlarprylar som säljs utan att få träffa de skådespelare som har funnits på plats. Det är även riktigt roligt att se människor som klär ut sig.

Inträde kostar 140 kr och det rekommenderas att du har med dig kontanter, vissa utställare tar kort men de flesta tar endast kontanter. Det har funnits bankomater på platserna men vill du inte så i onödig kö så ta med dig innan du åker dit. Under de mässorna jag har varit på har det varit öppet mellan 10-18 både på lördagen och söndagen.

När det gäller skådespelarna så kostar en selfie 150 kr medan autografer kan variera mellan 200-350 kr (vad jag har sett). Skådespelarna har även speciella fototider där en riktigt fotograf tar en bild som du sedan kan hämta efter några timmar, ett foto kostar 200 kr per skådespelare. Till vissa skådespelare är kö lång och andra kan man gå i princip direkt fram till.

Det jag har uppskattat mest är hur trevliga de personer jag har mött varit, John Rhys-Davies(Gimli – Lord of the rings & Indiana Jones) Billy Boyd (Pippin – Lord of the rings) & Adam Brown(Ori- The hobbit). Alla tre har varit otroligt pratglada och det var varit fantastisk att möta personer som varit med i några av mina favoritfilmer. Mer information kan du hitta på hemsidan och jag rekommenderar det verkligen till dig som är intresserad.

12289683_10153435250458495_959175268065751650_n

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *