Vardag

I’m the reader-tag

Jag älskar att fylla i formulär och liknande och denna hittade jag hos Vargnatts bokhylla 🙂

Välj ett ord som beskriver dig som läsare.
Humörläsare

Vilken var den allra första boken du blev förälskad i?
De första böckerna jag kommer ihåg är Narnia-serien som mina föräldrar läste för mig. Det är inte många böcker jag kommer ihåg innan första Harry Potter kom ut och tog läsning till en helt ny nivå.

3448b7e305dba24c83795ef4a2d23650

Inbundet eller pocket? 
Det här beror helt på omslag. För det mesta gillar jag att ha deckare i pocket. Men mina ungdomsböcker föredrar jag att ha inbundna. Ska jag ut och resa(lämna hemmet) så vill jag ha ett lätt bok med mig, läs pocket. Läser jag inbundna med omslag tar jag alltid av det. Viktigast av allt egentligen är att en serie är i samma format.

Hur har läsningen påverkat dig som person? 
 Det här går att skriva en personlig uppsats om men om jag ska försöka hålla mig kort så skulle jag säga att läsning har hjälpt mig med språk, ensamhet, gemenskap och upplevelser. Jag kan läsa en bok för att få vara ensam men samtidigt kan jag få ut så mycket gemenskap med att diskutera boken senare med mina bästa vänner. Genom böckernas värld har jag funnit så många mer likasinnade trots att jag mest ser människor på Instagram och bloggar vet jag att det finns gott om bokfantaster där ute.

Vad läser du när du behöver bli tröstad?  
Vill jag ta en paus från verkligheten väljer jag en bok som inte är verklighetsbaserad. Ibland funkar det om det är en rolig och/eller romantisk bok men absolut ingen bok med tungt tema. Men helst en annan värld med några badass karaktärer i.

bc3fd37a1aaf6c0e6fb35501fe24a2c8

Vem gjorde dig till en läsare?  
Morfar helt klart

Vilken bok har förändrat din syn på världen? 
Jag tycker att det är många böcker som förändrar ens syn på världen. Vissa böcker handlar om allvarliga och viktiga ämnen där man lär sig mycket om omvärlden och problem som finns i samhället. Sedan tycker jag att andra böcker som är i fantasivärldar kan vara lika viktiga för en individ. Man kan hitta karaktärer man känner igen sig i, ser upp till eller helt enkelt får en att känna sig mindre ensam. Det finns en bok för alla humör.

Beskriv ditt drömställe för läsning.
Det absolut viktigaste är tystnad. Jag avskyr att ha störande ljud och jag läser bäst när jag är ensam. Jag skulle nog säga att soffan är en klar favorit. Jag kan sällan sitta eller ligga på ett sätt länge och måste flytta på mig väldigt ofta när jag läser.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *