Vardag

Bokmässan 2015, Göteborg

Bokmässan i Göteborg har funnit i många och lockar ungefär 100 000 besökare under 4 dagar. Här finns det plats för alla olika sorter böcker, allt från trädgård, mat till deckare och barnböcker. Det finns många författare på plats både i montrarna och på seminarium.

Till Bokmässan går det att köpa flera olika biljetter beroende på vad du som besökare är intresserad av. Vill du bara besöka mässan kan du köpa dagsbiljett för 180 kr per dag (240 under branschdagar). Vill du dessutom gå på seminarium kan du köpa ett seminariekort. Dessa kort går att köpa antingen per dag eller för 4 dagar. Priserna varierar mellan 1025 – 3250 kr. Det går även att köpa ett kort för ett enstaka seminarium för 675 kr. Studenter och ungdomar har andra priser som gäller(se hemsida).

För mig var 2015 det första året jag har gått på Bokmässan. Mitt intryck är att det är kaos men ett härligt sådant. Jag tycker det brister med information dock. Jag fick inte ta i alla författare jag vill träffa och utan Instagram hade jag antagligen inte fått tag i någon. Hemsidan var inte till någon stor hjälp utan jag fick söka upp förlagens hemsidor och leta information. Det är inte speciellt gott om utrymme att sitta på så kom utvilad. Inne i lokalen blir det givetvis väldigt varm så dricka är rekommenderat och inte för mycket  varma kläder. Var beredd på att det är trångt. Jag tycker att bokmässan var fantastisk och det är svårt att inte köpa på sig för mycket böcker (grymt mycket billigare än i affär). Vill du inte vara där när det är som värst så gå inte på lördagen.

 20150925_113647

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *