Frankrike,  Resor

Shakespeare & Co, Paris

I närheten av Notre Dame ligger den kända bokaffären Shakespeare & Co. Det var kö in till butiken när vi kom. Antingen för pandemin(trots att restriktioner är borta) eller att det helt enkelt inte får plats mer människor där inne. Det var en ut och en in. Förutom massa av olika böcker att välja mellan så har dom även några olika souvenirartiklar tex. tygpåsar. Alla böcker man köpa i butiken har en stämpel i sig med butikslogan. Jag köpte med mig en exklusiv utgåva som endast sälja i butiken av Ringaren i Notre Dame.

Några saker jag var mindre förtjust i:

-Allt folk. I vanliga fall brukar bokaffärer var lugna. Det var inte så att många pratade högt utan mest att man känner sig klämd.

-Stolar och soffor som är utsatta framför bokhyllor. Om man inte är över 2 meter så når man inte böckerna bakom folket som sitter ner och dom hade inga planer på att flytta sig för att vara hjälpsamma.

Man får inte ta bilder i butiken så jag kan bara visa upp en mindre bra bild på framsidan. Bredvid butiken fanns en restaurang som heter La Bûcherie. Är man i området och orken tar slut kan jag rekommendera att äta där. Trevlig personal och god mat.

20220408_163119

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *