Resor,  USA

Empire state building, NY

En av de mest kända skyskraporna i New York är Empire state buiding. Här köar turister varje dag för att åka upp och se hela Manhattan. Tydligen var byggnaden ett försök till att få downtown arbetarna att flytta uppåt på Manhattan, något som misslyckades och byggnadens dragning blev istället turister. Under byggnaden pumpar en pump dagligen för att byggnaden inte ska svämma över då det flyter vatten under den.

Vill du besöka byggnaden när du är i NY rekommenderar jag dig att gå dit när de öppnar runt åtta på morgonen. Jag slapp stå i lång kö som senare på dagen blir väldigt lång, den normala väntetiden är mellan 3 och 5 timmar. Jag hade ett NY city pass som hämtas ut innan besök så jag slapp även stå i biljettkön. Ska ni besöka flera av de vanliga ställena så rekommenderar jag att köpa ett pass(ca 985 kr). På många ställen går kön snabbare och dessutom blir det billigare. Med passet får man även åka upp i Empire state building en gång till, kvällstid samma dag som dagsbesöket. Vill du köpa biljett på plats går det också bra.

Jämfört med Rockefeller center så skulle jag vilja säga att höjden märks inte lika tydligt i Empire. I Rockefeller blev jag mer skakis i benen, något som kan vara bra att veta för den som är höjdrädd som jag.

20160606_090709

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *