Resor,  Skottland

Edinburgh Zoo

En bit från centrum ligger Edinburgh Zoo. Denna djurparken är backig men innehåller några speciella djurarter som inte är så vanliga. Bland annat kan man finna koalor(de enda i UK) och det stora dragplåstret är Pandorna. Tian Tian och Yang Guang är de enda två jättepandorna som finns i Storbritannien. Förutom dessa två arter finns det mängder av andra djur att upptäcka som pingviner, lejon, lemurer, tigrar m.fl.

Edinburgh Zoo öppnade 1913. Här finns idag över tusen olika djur att besöka. Precis som på många andra djurparker har du möjlighet att kunna få en närmare upplevelse med djuren. Vill man köpa till en upplevelse kostar det från 250 kronor och uppåt beroende på vilket djur man vill träffa. Till exempel kan man få möta surikater.

En vanlig entrébiljett ligger runt 200 kr(16,50 pund) för en vuxen. Barn mellan 3-15 år kostar ungefär 140 kr (12 pund). Barn under tre år går in gratis i djurparken. Det finns även möjlighet till rabatt om man är familj eller om man är fler än tio personer som ska gå in. Parkeringsavgift om man har bil är 4 pund. Parken öppnar vid nio varje dag men stänger olika beroende på vilken säsong det är.

IMG_3327 IMG_3424 IMG_3434 IMG_3472

IMG_3311  IMG_3367

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *