Resor,  USA

Alcatraz San Francisco, CA

En av de största turistattraktionerna i San Francisco är det välkända fängelset Alcatraz. Under 30-talet blev fängelset ett av de mest rymningssäkra fängelserna i staterna på grund av vattnet med dess starka strömmar. Fängelset stängdes 1963 då det inte längre ansågs lönsamt. Under åren har en del lyckats rymma men de flesta har drunknat under sina försök att fly. En grupp fångar försvann och återfanns aldrig men eftersom inte har lyckats identifiera dem antas det att de drunknade under sin flykt.

Förutom att fängelset är värt att besöka är det från ön en otroligt vacker utsikt över både Golden Gate och över San Franciscos backar. Denna ö rymmer mycket historia så har du gott om tid ska du följa med den guidade turen via hörlurar. Det är fångar som berättar om olika event som har hänt medan fängelset fortfarande var igång.

Som på alla andra ställen finns det gott om souvenirer att införskaffa för den som är intresserad. Du hittar bland annat böcker, kopior av nycklar till cellerna och andra saker som fanns under fängelsetiden. För att veta att du kommer med båten rekommenderas det att du förbeställer biljetter via nätet, speciellt under semestertider.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC  SAMSUNG CSC

 

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *