Böcker,  Deckare/Thriller,  Skönlitteratur

Windsorknuten (2021)

Författare: S.J. Bennett

”Den första boken i en underbart finurlig deckarserie med Drottning Elizabeth II i huvudrollen som hemlig privatdetektiv.

Det är vår 2016 och Drottning Elizabeth är på Windsor för att förbereda inför sin 90årsdag, men allt avstannar när en gäst hittas död en morgon i ett av slottets sovrum. Allt pekar på att den unge ryske pianisten hängt sig, men Windsorknuten på slipsen får MI5 att fatta misstankar. Drottningen lämnar undersökningen till dem, i alla fall tills hon noterar att deras undersökning leder dem åt fel håll. Med hjälp av biträdande privatsekreterare Rozie Oshodi börjar Drottningen själv att nysta i fallet, i största hemlighet såklart, men snart är duon något på spåren och Drottningen är inte den som lämnar något ouppklarat.”

windsorknuten

Recension: Först och främst hade jag svårt med språket. Jag fick läsa om flera meningar innan jag förstod vad det stod. Ibland kändes det som att det var översatt direkt från engelska och att orden hamnade i fel ordning. Boken och historien är smått finurlig. Det skulle passa bra att dricka te och äta scones medan man läser. Lösningen av fallet var ingen chock utan det intressanta i detta fallet är hur drottningen löser bit efter bit i pusslet. Inget jag föreställde mig att hon gjorde på fritiden så det är intressant att författaren har valt en annorlunda detektiv. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *