Böcker,  Skönlitteratur

Svartåsviten 1 – Om du var min (2023)

Författare: Christina Erikson

”Svartå, 1782. Sextonåriga Christina har storslagna ambitioner för herrgården som hennes far håller på att bygga utanför Örebro. Trots att hon skickas till Stockholm för att introduceras vid hovet och hitta en lämplig make, är det för hästarna och murarsonen Gustaf som hennes hjärta brinner.

I Stockholm dras Christina in i intrigerna runt kungen och hans syster, samtidigt uppdagas en fejd mellan Svartås förvaltare och Gustafs far som får förödande konsekvenser. Den enda Christina verkar kunna lita på är sin piga.”

Recension: Det är ungefär ett år sedan jag var och lyssnade på Christina under bokmässan. Hon berättade entusiastiskt om serien hon var på väg att skriva och nu är alltså första delen här. Serien ska bli 21 böcker och bestå av 7 trilogier. Som jag har förstått det ska varje trilogi handla om en Christina som har befunnit sig på Svartå under en viss tidsperiod. Sammanlagt ska det utspela sig under 250 år.

Själva historien är riktigt bra, det innehåller en hel del spänning och rävspel. Mest tycke fick jag för Maja. Det enda som jag egentligen är lite konfunderad över är genre. För mig är det här mer ”deckare” än romantik. Det pratas en del om Christina och Gustav men det är för lite interaktion mellan dom för att jag ska uppleva någon brinnande kärlek. Jag tycker man hade behövt höra mer om deras bakgrund.

Rent allmänt kan jag bli besviken på böcker när det annonseras som något jag inte upplever att det är. För mig är det viktigt att jag får den genre jag förväntar mig, oavsett hur bra boken är. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Recensionsexemplar från Bookmark förlag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *