Barn,  Böcker,  Skönlitteratur

Stellas & Johns detektivbyrå 2 – Julmysteriet på Smögen (2021)

Författare: Anna Ihrén

”Jakten på Sankt Annas försvunna skatt fortsätter.

Stella och John är tillbaka på Smögen för att fira jul med sina familjer. Jullovet har börjat och för första gången på många år är ön täckt av snö och is. Stella tar med John på uppdraget att julpynta sjöboden, men det visar sig att Smögenhamnen inte ligger så tyst och stilla som de trott. Varför lämnar någon en svart sopsäck bakom en av sjöbodarna och samtidigt spanar omkring sig som om de är oroliga att någon ska se?

Hushållerskan Hanna får ett mystiskt julbrev som hon gömmer för familjen, men Stella har sett att avsändaren har samma efternamn som Hanna. Har hushållerskan gamla släktingar som hon aldrig har berättat om och varför är brevet så hemligt?

Jakten på Sankt Annas försvunna skatt från i somras fortsätter. När John ber Stella följa med ut på isen som sträcker sig ända ut till Hållö, tvekar hon först. Men John vill borra hål ute vid Pengeskär och testa hennes magnet igen. Håller isen för magnetfiske? Och hur skulle pappa Reginald reagera om han visste vad de höll på med?”

9789177993605_200x_julmysteriet-pa-smogen_kartonnage (1)

Recension: Härliga Stella och John är tillbaka. Jag upplevde att letande efter skeppet inte kom speciellt långt i den här boken jämfört med första. Visserligen händer det andra saker såklart. Stella har en väldigt lyxig tillvaro. Jag undrar hur vanligt det är att ha hushållerska, chaufför och en pappa som köper hummer för 6000 kr? Våra två skattletare är tillbaka hösten 2022. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Recensionsexemplar från LB förlag

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *