Böcker,  Deckare/Thriller

Spåren på bryggan (2012)

Författare: Lars Rambe

Från Sundbys mentalsjukhuset rymmer en patient under natten 1965 och på morgonen hittas både han och ett annat kvinnligt offer i en vak på isen. Fallet läggs så småningom ner och fallet förklaras olöst men de flesta i staden antar att galning har haft ihjäl tjejen och dött själv på köpet.

40 år senare skriver journalisten Fredrik om fallet och många i trakten blir upprörda. Fredrik får hotfulla meddelanden och när ett nytt mord inträffar börjar det bli för många sammanträffanden för att han ska kunna ignorera dem. Hör de gamla dubbelmordet ihop med det nya?

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

Recension: Boken är ett av mina fynd från Bokmässan i Göteborg 2015. En helt klart läsvärd deckare som håller intresset genom hela boken, något som är ganska ovanligt. Mitten för mig brukar vara en dözon i många fall annars. Precis som i Lars Rambes andra boken, Solen sista strålar är det en del karaktärer, några som jag lyckas blanda ihop under resans gång men det klarnade mot slutet. Perfekt för dig som inte vill ha en bok som tar slut för snabbt, den är tjock med sina nästan 500 sidor. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *