Böcker,  Deckare/Thriller,  Skönlitteratur

Cilla Storm 1 – Söta, röda sommardrömmar (2018)

Författare: Christoffer Holst

”Cilla Storm har just blivit dumpad av sin pojkvän. Hennes karriär som skvallerjournalist går inte riktigt som hon tänkt sig och sparkapitalet räcker inte längre till det där drömmiga sommarhuset i skärgården. Efter uppbrottet har hon bara råd med en kolonilott på Bullholmen – en turisttät liten ö i Stockholms prunkande skärgård. Trots att hon helt saknar gröna fingrar bestämmer hon sig för att slå till.

Men när en ung kvinna hittas död på ön på midsommardagens morgon tar Cillas liv en helt ny vändning. Cilla visar sig ha varit den sista som såg kvinnan i livet och hon blir snabbt indragen i utredningen – som leds av den mycket stiliga polisen Adam.

Den smått neurotiska och Chardonnay-pimplande Cilla och den strikta, välklädda Adam är så olika som två människor kan vara – ändå dras de till varandra. Men så sker plötsligt ännu ett mord som ställer allt på ända.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789198409734_200x_sota-roda-sommardrommar

Recension: Jag gillar verkligen Söta, röda sommardrömmar men jag ska vara lite jobbig innan jag kommer till själva boken. Det som jag inte har lyckades släppa medan jag läste är kategoriserien av boken. Jag har läst fyra andra böcker av Lovereads och de har alla verkligen haft fokus på romantik, vilket jag uppfattar är förlagets syfte. För mig är Söta, röda, sommardrömmar mer en deckare med feelgoodinslag än romantisk. Visst innehåller den romantiska mysiga inslag men jag upplevde inte att fokuset låg där för det är en hel del mord som sker. Jag vet att det står deckare på och att det var en deckare när jag började läsa men jag trodde det skulle vara mer fokus på kärlek än mord. Så jag läste och förväntade mig en sak och fick något annat.

Men om jag bortser från det så är Christoffer Holst en underhållande författare. Han använder en lättsam ton hos karaktärerna som gör att det inte blir becksvart som deckare normalt är där allt är så allvarligt. Bullholmen verkar supermysigt(om man bortser från morden vill säga). Att bara få ha en plats att åka bort till och vila upp sig när det är fint väder(om det är storm skulle jag inte vilja vara ensam på en ö, nu har Cilla visserligen en trevlig granne). Adams mamma är sjukt härlig och Adam är sådär lagom mystisk, så att intresset inte svalnar. Som jag förstår det så ska det komma en fortsättning och jag ser fram emot vad Cilla ska hitta på härnäst. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Recensionsexemplar av Lovereads

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *