Böcker,  Skönlitteratur,  Ungdom

Som James Dean fast snyggare (2013)

Författare: Niclas Christoffer

”Familjen Wallin är som tagen ur en reklamannons. Pappa är fotomodell, mamma plastikkirurg, lillebror John ska bli läkare och Jim, storebrorsan, har också börjat modella. Men framför allt drömmer Jim om att bli skådis. Han ska bli en ny James Dean, fast snyggare.

Men familjeidyllen kraschar. Bokstavligt. Mitt i detta kaos kämpar Jim med sista året på gymnasiet och inträdesproven till teaterskolan, men hans liv är inte som det brukade. Han misslyckas där han tidigare briljerade, och han verkar inte längre vara den snyggaste killen i klassen.

När Jim inte ser någon utväg vänder han ilskan och sorgen mot sig själv, och upptäcker att han får en plötslig befrielse av att göra sig själv illa. Snart har Jim utvecklat ett självskadebeteende som stegrar till den punkt där det blir omöjligt för honom att vända om. Livet har blivit en mardröm.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

dean

Recension: Jag har fått tagit pauser när jag har läst Som James Dean fast snyggare. Inte på grund av att romanen är dålig på något sätt utan att det har gjort ont i mig när det handlat om självskadebeteende. Jag har så svårt för självförvållade sår och speciellt blod. Jag kan liksom känna hur ont det gör i huden (jag vet att jag har livlig fantasi). Hur som helst är romanen lika viktigt som Niclas Christoffers andra två böcker. Ungdomar (tyvärr barn och vuxna också) kämpar med mycket känslor. Vi ska vara bäst och alltid prestera på topp. Något som är omöjligt, det går inte att vara perfekt. När världen runt oss rasar behöver känslor få utlopp. I detta fall kommer Jims känslor ut genom självskador.

Efter att jag har läst boken har jag haft nöjet att prata med Niclas och har en helt annan förståelse för hur han har tänkt när han har skrivit böckerna. Hur mycket information han kan dela med sig av i ämnet. Önskar att man jämt kunde få ta del av författarens sätt att tänka om en roman.

Recensionsexemplar av Niclas Christoffer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *