Böcker,  Deckare/Thriller

Skumrask (2013)

Författare: Björn Hellberg

Medan kommissarie Sten Wall är på besök i Stockholm mördas en uteliggare. Fallet lämnas till Stockholmspolisen medan Sten fortsätter hem till Staden där han bor är han helt omedveten om att fallet kommer att påverka honom hemma i Staden. Polisen börjar spekulera om det är organiserade tiggarligor som ligger bakom det hela.

Marion kan inte sluta tänka på sin syster som för några år sedan tog självmord. Systrar stod varandra nära och till en början dränkte hon sina sorger i alkohol. Nu har hon äntligen fått ordning på livet så kommer han in och vänder det upp och ner.

Jörgen Allarsson anklagades för mord några år tidigare och åkte in i fängelset för självförsvar. Sten Wall och hans kollega som satte honom i fängelset minns en hotfull Jörgen. Nu är han på väg att släppas…

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

 

skumrask-hellberg_bjorn-22540960-2365525103-frntl

Första deckaren om Sten Wall kom ut i början i 80 talet. Skumrask är den 22 boken som har utkommit i serien. Det är den första boken av Björn Hellberg som jag läst och jag blev lite besviken. Jag hade väntat mig mer spänning i boken eftersom det ändå är en deckare men jag tycker den flöt lite långsamt framåt och många människor inblandade som inte har så stor betydelse. Boken går snabbt och läsa och den är enkelt skrivet men det något annorlunda språk. Sammanlagt ger jag boken 3 av 5 och hoppas att det mer spänning i de andra böckerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *