Böcker,  Engelska,  Fantasy/Sci-fi,  Ungdom

Six of Crows (2016)

Författare: Leigh Bardugo

”Ketterdam är en myllrande hamnstad där allt är till salu för rätt pris och ingen vet det bättre än det kriminella geniet Kaz Brekker. Han erbjuds möjligheten att genomföra en livsfarlig kupp som kan göra honom rikare än han någonsin kunnat drömma om. Men han klarar det inte ensam.

En hämndlysten straffånge. En spelgalen prickskytt. En rymling född med silversked i munnen. En spion känd som Vålnaden. En hjärtskärare som använder sin magi för att överleva i slummen. En tjuv med osannolika utbrytartalanger. Kaz gäng är kanske de enda som kan rädda världen från undergång om de inte tar livet av varandra först.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

six-of-crows

Recension: En spännande kupp och en mix av härliga och roliga karaktärer man inte kan få nog av. Kaz har varit en favorit redan innan jag började läsa men även de andra i gänget ligger mig nu varmt om hjärtat. Har du gillat Leigh Bardugos övriga böcker kommer du älska denna serien. Fortfarande utspelar sig handlingen i Grisha men med vassare karaktärer med mörkare historier. Six of crows heter Högt spel på svenska om du föredrar att läsa det framför engelska. Sammanlagt får boken 5 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *