Böcker,  Deckare/Thriller,  Skönlitteratur

Sällskapet (2023)

Författare: Sarah Penner

”1873. På ett övergivet slott i utkanten av Paris är en mörk seans på väg att äga rum, ledd av den hyllade och välkända spiritisten Vaudeline D´Allaire. Hon är flitigt anlitad av både änkor och utredare för att tillkalla mordoffers andar och fastställa identiteten på de personer som dödat dem.

Lenna Wickes har kommit till Paris för att finna svar om sin systers död, men för att göra det måste hon omfamna det okända och övervinna sin egen skepsis mot det ockulta. När Vaudeline åker till England för att lösa ett uppmärksammat mord följer Lenna med. Men när de tillsammans med de mäktiga männen i Londons seanssällskap börjar nysta i mysteriet börjar de misstänka att de inte bara är på väg att lösa ett brott utan även är intrasslade i ett själva …”

Recension: Jag gillade Sarahs bok Giftmakerskan och blev exalterad när jag såg att det skulle komma en ny bok av henne. Sällskapet lyckades inte fängsla mig på samma sätt. Berättelsen kändes lite långsam vid tillfällen. Ämnet i sig och den historiska biten gillade jag dock. Mystiken och gränsen mellan det som finns synligt i vår värld och andevärlden. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *