Äventyr & spänning,  Böcker,  Fantasy/Sci-fi,  Ungdom

Rött uppror (2015)

Författare: Pierce Brown

””Alla människor är inte lika mycket värda”, förklarar han. Reslig, imperatorisk, som en örn. ”De svaga har svikit er. Enligt dem bör de saktmodiga besitta jorden. De starka bör ta hand om de svaga. Det är demokratins storsinta lögn. Cancern som förgiftade mänskligheten.”

Darrow är Röd, en ung gruvarbetare i en underjordisk koloni på Mars. Hans uppgift är att borra efter helium-3 som är avgörande för att göra planetens yta beboelig för människor. Darrow och de Röda vet att de är mänsklighetens sista hopp. Tills han upptäcker att de lever i en lögn.

Mars yta är både beboelig och bebodd. Där lever människorna i en strikt hierarki, de Gyllene styr och frodas i lyx och överflöd. När Darrow förstår att de Röda är förslavade startas ett Rött uppror. Tillsammans med en grupp rebeller lyckas Darrow både byta identitet och utseende och bli en Gyllene – med målet att infiltrera Akademin där de kommande ledarna utbildas, för att försöka förstöra systemet inifrån…”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

rott-uppror

Recension: En brutal och trollbindande historia. Jag slutade aldrig att förvånas över vad de utsätts för i boken, hur långt de är villig att gå för att överleva och få makt. Jag upplever det som att det är ju de egenskaperna som gör att boken inte är förutsägbar. Ingen går säker vilket gör att man måste fortsätta läsa. Årets bästa bok än så länge. Få ord om Rött uppror men boken ska upplevas och inte beskrivas. Sammanlagt får boken 5 av 5.

Recensionsexemplar av Norstedts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *